istockphoto-922335816-612x612.jpg

Over mijzelf

Mijn naam is Marlies Reus. Ik ben opgeleid als Gezondheidszorg (GZ)-psycholoog/ Infant Mental Health (IMH)- specialist en in opleiding tot systeemtherapeut. 

 

Voor de start van mijn praktijk 'In Verbinding, praktijk voor ouder en kind' heb ik in verscheidene werksettings ervaring opgedaan met:

o.a. kwetsbare zwangerschappen, ouders en kinderen die een moeilijke start hebben gehad, kinderen met verscheidene zorgen (o.a. somatisch/gedrag), moeizame ouder-kind verbindingen, de vormgeving van het ouderschap, de relationele uitdagingen van partnerschap en ouderschap.  

Naast het werk binnen de praktijk ben ik werkzaam als docent bij RINO Amsterdam


 

Registraties 

Bullet point

Gezondheidszorg (GZ-) psycholoog | IMH specialist

BIG-nummer: 29927519625

AGB code: 94107812

Bullet point

Beroepsvereniging lidmaatschap

NVGzP lidnummer 6482 
DAIMH lidnummer 347

Visie en benadering

Relaties bevatten belangrijke voedende ingrediënten voor de groei van ons als mens. Ze zijn dan ook essentieel voor zowel het welzijn van het kind als de ouders. Jonge kinderen zijn nog onlosmakelijk verbonden met hun ouders. Het is een bijzondere en onmisbare band. De groei en het herstel van ontwikkelingstaken kan dan ook het beste worden gevoed binnen deze relaties. Van binnen weten ouders ook hoe belangrijk hun rol is, waardoor ze graag een 'goede ouder' willen zijn. De druk die hierop ligt, maakt het ouderschap kwetsbaar.

De roerige periode van zwangerschap en de jonge kinderjaren levert ouders daarbij een ongeëvenaarde verandering in het leven. De komst van een kind is een relationele uitdaging binnen de ouder-kind relatie, het ouderschap en de partnerrelatie, waarbij de invloed van de omgevingscontext niet vergeten mag worden.  

 

Ouders zoeken vaak pas externe hulp als ze allerlei adviezen hebben opgevolgd en van alles hebben geprobeerd. Vaak is het punt van het 'niet meer weten' bereikt. De kwetsbaarheid van het ouderschap wordt dan veelal extra ervaren.

 

Binnen de visie waar ik vanuit werk staat het Infant Mental Health (IMH)- gedachtegoed centraal. Vanuit deze visie is het belangrijk, dat voor alles wat hierboven beschreven staat oog is, dit in zowel de diagnostiek als behandeling.

Mijn manier van werken is, dat ik samen met jullie onderzoek wat de betekenissen van het waarneembare gedrag zouden kunnen zijn, en wat de reactie hierop is en vice versa. Hierbij is mijn visie dat de speciale band die er tussen jullie is, maakt dat jullie elkaar tot in de kleinste detail kennen. Door hierop in- en uit te zoomen en dit bespreekbaar te maken, kan de ander beter worden begrepen. Om vervolgens weer beter op elkaar afgestemd te raken. Dit met als doel de invloed van de problemen, klachten of diagnose te verminderen.

istockphoto-671188068-612x612.jpg